Името на Делян Пеевски никога не е потъвало, то винаги е на повърхността. Винаги стремежът е той да бъде ръка за ръка с премиера, с мен. Всеки от нас да бъде пришит към него. Да се каже – тук са добрите, там са лошите – тези с Пеевски”. Така главният прокурор Сотир Цацаров коментира свързването му с депутата от ДПС, включително със законодателните намерения обвинител номер едно да получи по-голяма власт чрез законодателни промени.

Главният прокурор посочи, че това е стремежът на някой, който има подобни на Пеевски влияния в бизнеса и медиите.

Поставянето на отношенията „Пеевски-Василев” в основата на разпада на КТБ доведе и до друг коментар на Цацаров след последното интервю на банкера за сайта „Гласове”. Там Цветан Василев обяви, че свидетелските му показания са гаранция за живота му.

На въпрос дали се притеснява, че и неговото име е заключено в някой от сейфовете на Василев, Цацаров отговори: „Четох твърденията за нотариално заверени показания. Там някъде в сейфовете могат да присъстват всички тайни, които г-н Василев е създал, не е създал или въобще не съществуват. Своите показания той може да даде единствено в протокол за разпит на обвиняемо лице. Всичко, което би казал в такъв протокол, не би следвало да бъде тайна за обществото”.

В тази връзка главният прокурор обяви, че през тази седмица се очаква да има още обвиняеми по казуса КТБ. Когато станат факт обвинителните актове, няма да бъдат скрити от обществото, обеща Цацаров.

Цялото интервю със Сотир Цацаров – гледайте във видеото!