След репортаж на bTV: Столичната община ще провери продажбата на дограма за огрев
Това обеща Лорита Радева, председател на общинската комисията по околна среда
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
2111541523

Стара дограма с блажна боя се използват за евтино отопление в столицата. Това установи проверка на bTV, която разкри и незаконни сметища. 

Разследване на bTV: Стара дограма се продава за огрев в СофияТърговци получават дограмите безплатно от фирми, които предпочитат да не плащат за изхвърлянето им

Благодаря за тази информация, приемам го като сигнал, ще го предам на Столичния инспекторат, каза в студиото на „Тази сутрин” Лорита Радева, общински съветник от ГЕРБ и председател на комисията по околна среда в Столичната община.

Досега проверявахме само фирмите за гуми и подмяна на маслата – там вече са установени нарушения, уточни Радева.

Според общинският съветник от БСП Иван Таков липсата на контрол води до подобни незаконни сметища. Той смята също, че като мярка срещу мръсния въздух в София трябва по-често да се мият улиците.

СОС обсъжда мерките срещу мръсния въздухОколо 60% от замърсяването се причинява от трафика на автомобили, а около 40% - от битовото отопление

Спешни мерки срещу мръсния въздух в столицата ще се обсъждат днес в общинския съвет. Последният пик на замърсяване на въздуха в София беше на 9 януари, когато засечените данни бяха 5 пъти над нормите.

Вижте целия разговор във видеото:

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре