Скъпите джипове – вече при горските стопанства, но не за същински лов
Най-сетне луксозните возила бяха върнати от НСО на горските стопанства, за които бяха купени преди година
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
джипове
Снимка: bTV

След репортажа на bTV от петък – за джиповете на горските стопанства, които бяха предоставени на НСО, но дълго време след заповедта за връщането им това не беше направено, три от луксозните возила вече са при собствениците си.

Става дума за горските стопанствата в Благоевград, Сливен и Смолян.   

Как скандалните джипове на горските бяха предоставени безвъзмездно на НСОТова са коли държавна собственост, те изпълняват държавни задачи… Нищо порочно няма, заяви зам.-министърът на земеделието и храните инж. Георги Костов

Тези джипове не са за същински лов, това не е функционално, тъй като те не стават за планинските пътеки, коментира пред камерата ни ръководителят на Югозападното държавно предприятие в Благоевград инж. Дамян Дамянов.

Според него обаче няма противоречие между думите му сега и обосновката за закупуването на луксозните джипове, които струват по около 200 хил. лв.  

джипове
Снимка: bTV

Тези автомобили са за трансфериране, за екскурзии, за ходене до ловните стопанства. За същинския лов има други автомобили, обясни инж. Дамянов.  

Благоевградският джип е би върнат вчера, много бързо – след размяна на писма и приемо-предавателен протокол.

Скандалните скъпи джипове на горските возели… политициТочно преди година земеделският министър Десислава Танева и шефовете на държавните предприятия старателно ни убеждаваха, че на горските им трябват точно такива коли

Ползван е съвсем малко, за една година с него са изминати около 5000 км., а НСО го връща в много добро състояние, посочи той.

Вижте още за джипа и възможните му употреби във видеото:

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре