Протестът на журналисти от БНР продължава 12-ти ден.

„Не виждаме решение. Председателят на Съвета за електронни медии Георги Лозанов призова вчера да се възстанови диалогът, но не може да се възстанови нещо, което не съществува. Диалог няма”. Това обяви в „Тази сутрин” Ирина Недева от БНР.

По думите й това, което се случва в радиото, се случва в управленска мъгла.

Недева напомни, че работещите в БНР настояват да се осветлят мениджърските договори, приходите от реклама, обществените поръчки на радиото и въобще как се разпределя бюджетът от 42 млн. лв.

Като пример за липса на прозрачност тя даде казуса със собственика на футболен клуб „Лудогорец” Кирил Домусчиев – никой не е разбрал кога е влязъл и кога е излязъл от Обществения съвет на радиото.

 

 

„Въпросът с парите измества казуса с управлението. Ръководството казва: „ето те искат едни пари”, вади анонимни публикации в медии за това кой колко получава. Има настройване на едни звена в БНР срещу други – изпитаният метод „разделяй и владей”. Така се прикриват дефицити в управлението”, коментира журналистката.

Копринка Червенкова, бивш член на Обществения съвет на БНР смята, че основният проблем на радиото, че работещите нямат доверие в управляващите. 

„Общественият съвет е паразитна структура, това е причината да го напусна. Домусчиев нито един път не се е явил”, обяви Червенкова.

Протестиращи пред радиото журналисти потвърдиха думите на Ирина Недева, че диалог с ръководството на медията липсва.

В телефонно включване директорът на БНР Радослав Янкулов обяви, че търси диалог с протестиращите и призова за отговорно поведение към програма „Хоризонт”.

На въпрос за липсата на прозрачност, той обяви „всичко в радиото е прозрачно като слънчев и ясен ден”.