Програмата за интеграция на бежанци ще използва до 10% от националния бюджет
По думите на Красимир Ципов все още няма заявка от нито една община, че е готова да приеме хора с бежански статут
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 0
    16
Заловени мигранти
Снимка: btvnovinite.bg

„Програмата за интеграция на бежанци ще използва до 10% от националния бюджет”, поясни Красимир Ципов, зам.-министър на МВР в ефира на „Тази сутрин”. По думите му все още няма заявка от нито една община, че е готова да приеме хора с бежански статут.

Чужденците у нас, получили бежански статут и право на международна закрила, ще имат възможност да заживеят в български общини, сочи нова наредба, приета от Министерския съвет на 12 август тази година.

Наредба позволява на хора с бежански статут да заживеят в българските общиниБежанците ще получат от дадената община жилище, детска градина и училище за децата, здравно осигуряване, обучение по български език, професионално ориентиране и обучение, както и включване в програми за заетост

Според Атанас Зафиров от БСП въпросната наредба е приета непрозрачно. Ципов отрече тези твърдения, като заяви, че работна група работи по този проект вече шест месеца и повече от три месеца е стояла за обществено обсъждане.

Според Емил Димитров от Патриотичния фронт нито един кмет на община няма да поиска да участва в тази програма. По думите му най-важното в момента е да се намерят площадки за още поне три лагера от закрит тип, както и да се довърши оградата по границата.

Силата да бъдеш информиран
Снимка: bTV
  • 0
    16
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре