Проф. Милан Миланов: Разпитите на министри за ваксините са много шум за нищо
Проблемът е, че повдигнаха обвинение на Петър Москов, когато падна, смята д-р Стойчо Кацаров
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 1
    0
Милан Миланов и Стойчо Кацаров
Снимка: Ладислав Цветков

Разпитите на министри в следствието е акция от типа много шум за нищо. Това обяви в предаването „Тази сутрин” проф. Милан Миланов по повод започналите вчера разпити на министрите в оставка за сделката с Турция за ваксини.

Проф. Миланов припомни, че почти всички министри от 1994 г. насам са имали проблем с доставката на задължителните ваксини за децата.

Здравното министерство ще обжалва решението на ВАС за пръстовите отпечатъци в болницаДокато делото приключи на втора инстанция, системата продължава да действа

Милан Миланов се обяви за пореден път и срещу системата за пръстови отпечатъци за влизане в болница и обяви, че въвеждането й е довела само до опашки и скандали.

Проблеми със системата има всеки ден, но по-големият проблем, е че тя беше въведена незаконно и няма да доведе до никакъв финансов резултат, коментира д-р Стойчо Кацаров.

По думите му тезата, че болниците отчитат несъществуващи пациенти е невярна. Проблемът е, че огромна част от дейностите са насочени към болничната помощ, а много малко към извънболничната помощ и пациентът се стреми да бъде приет в болница, за да спести средства, смята лекарят.

Относно повдигнатото обвинение на Москов за турските ваксини д-р Кацаров каза: „Защо разследването се появи сега, когато министър Москов е паднал. Никога не се търси отговорност от тези, които управляват”.

Вижте целия разговор във видеото:

  • 1
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре