Продавачката, която бе нападната от крадци в столичен магазин във вторник, е в шок и работи с психолози. Жената е и със счупен пръст. Опитва се да се възстанови в домашни условия. Това каза в „Тези сутрин” управителят на магазина Славина Симеонова.

Случаят стана популярен преди ден, когато в интернет беше публикуван видеозапис на наглия обир. На него се вижда как жена и мъж правят опит да оберат касата. Мъжът опира пистолет в главата на продавачката.

„Влиза първо жената, пазарува голямо количество цигари – 10 кутии. Колежката се усъмнява и ги прибира. Влиза мъжът и я натиска, опира пистолет в главата ѝ. Казва: „Ще те убия”. Кара я да извади парите от касата. Тя започва да се моли за живота си, започва борбата и двамата я натискат, следва брутално дърпане по най-жестокия начин. Заплашват я – ако не даде парите, ще бъде убита”, преразказа какво се е случило Симеонова.

„Обади ми се по телефона след самия инцидент. Беше в състояние, в което тя не знаеше къде е. Нито можеше да плаче, нито да говори”, продължи тя.

Симеонова призна, че и преди е имало кражби, но те са били само на стока и затова не е сигнализирана полицията. По думите ѝ подобни случаи зачестяват.

От вчера органите на реда издирват двама заподозрени след сигнал на зрител. Двамата са съпруг и съпруга, а жената учи в медицински колеж в района на магазина. Те са заподозрени и за други обири.

Според закона за лека телесна повреда, каквато е счупеният пръст, наказанието е лишаване от свобода до 6 месеца, пробация или глоба от 100 до 300 лева. Същата е присъдата и за заплаха за убийство. За грабеж законът предвижда затвор от 3 до 10 години, но с много условности.

Районът, в който се намира магазинът - площад "Македония", е обитаван от проститутки и травестити вечерта, алармира домоуправителят на блока. Жената се оплака, че съдействие от полицията няма. Вратата на входа е разбивана многократно, имало и е случаи на обрани апартаменти.