Мирослав Ненков: Здравна реформа ще има, когато има мощен политически лидер
Дотогава ще бъде на парче, защото всеки идва с някаква концепция, но тя невинаги е изпълнима, каза лекарят
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 14
    1
Мирослав Ненков
Снимка: Ладислав Цветков

„Здравна реформа ще има когато се появи мощен политически лидер с голям политически гръб и огромна смелост. Дотогава ще бъде на парче, защото всеки идва с някаква концепция, но тя невинаги е изпълнима”, каза д-р Мирослав Ненков в студиото на „Тази сутрин” по bTV.

„Здравната реформа трябва да стане с лопата и кирка. Министър Петър Москов, както всеки един министър, който политически е поел този пост, може да направи много малки промени. Генерална промяна няма как да стане”, смята Ненков.

По думите му въведеният от Москов пръстов идентификатор е тактическо средство за опит за справяне с нелегалните пациенти в болниците. Според него проверяващите органи нямат никакъв механизъм да се справят със злоупотребите.

Петър Москов и негов заместник - клиенти на прокуратурата (ОБЗОР)Казусът разменените ваксини с Турция донесе обвинения за него и Адам Персенски

Според Ненков пръстовата идентификация пречи във Военно медицинска болница. „Ние имаме огромен прием и не правим мошенгии. За малките болници има смисъл”, допълни той.

„Системата на здравеопазването се върти около индустрията, около шефовете и някакви въшки, които смучат здравната система. Тя не се върти около пациентите и лекарите, които реално изкарват парите”, смята лекарят.

Според Ненков обвинение на Москов за турските ваксини е следствие от лоша юридическа подкрепа. „Всяко нещо може да се направи по 12 начина. Печен юрист ще ти каже трите възможни”, каза той.

Случи ли се здравната реформа на Петър Москов?Двама бивши здравни министри коментираха в „Тази сутрин” по bTV системата за пръстовите отпечатъци и обвиненията за турските ваксини

Мирослав Ненков, който е бил служебен министър на здравеопазването каза, че няма да приеме отново подобно предложение. „Ако Росен Плевнелиев състави служебно правителство, то ще бъде боксова круша за политическите партии. А пък ген. Румен Радев не би ми предложил никога. Политическата сила, която подкрепя Радев – аз не съм й фен и няма да работя с човек, който е част от тази сила”, обоснова се Ненков.

  • 14
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре