Българската агенция по храните (БАБХ) трябва да направи проверка и да накаже всички отговорни по веригата, които не са си свършили работата, за да се стигне до случая с изоставените коне в Осоговската планина. Това обяви в предаването „Тази сутрин” бившият министър на земеделието Мирослав Найденов.

Възможно е в злоупотребата с евросредства Петър Пищалов да е само подставено лице, а в схемата да участват много повече хора, коментира още Найденов.

По думите му има и много съвестни животновъди, на които субсидията дори не стига – 134 евро на глава, за да се грижат качествено за животни. Той призова тези хора да не бъдат наказвани заради „Пешо от Буново”.

Според Мирослав Найденов на Петър Пищалов няма да му се размине и ще носи и наказателна отговорност за смъртта и страданието на изоставените коне. Найденов се надява и да се стигне до това той да върне евросредствата.

Важно е европейските средства да носят добавена стойност, а не да ги открадни Пешо от Буново и още по-лошо – да убие тези беззащитни животни, допълни бившият министър.

Кой носи отговорност за бедстващите в Осоговската планина коне?