Мирослав Найденов: Разгледани са заявления за реституция на земя три пъти на територията на България
Бившият министър на земеделието добави, че лично се е сблъсквал със схемата за кражба на имоти в Панчарево и Бистрица
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 2
    1
Мирослав Найденов
Снимка: БГНЕС

„През 1991 г. е решено да се реституират земеделските земи и гори. Тогава се дава срок от 18 месеца, в които реалните наследници могат да подадат заявленията си. От поземлените комисии са разгледани заявления за реституция на три пъти на територията на България”, каза Мирослав Найденов, бивш министър на земеделието, в предаването „Тази сутрин”.

Той добави, че лично се е сблъсквал със схемата за кражба на имоти в Панчарево и Бистрица, за която разбрахте от разследването на Стоян Георгиев.

Два автомобила изгоряха в столичния ж.к. „Младост“По информация на bTV единият автомобил е кмета на Панчарево Димитър Сичанов.

„В първите месеци на моя мандат, поради десетки сигнали, разпоредих проверка на инспектората и тогава уволних цялата общинска служба в Панчарево. Подадохме всички документи на инспектората в прокуратурата”, поясни Найденов.

По думите му командированите в Панчарево служители не искали да работят там, защото по всяка вероятност са знаели за схемата с имотни измами.

Имотни измами за милиони в столичния район "Панчарево"Поземлена комисия раздава имоти срещу фалшиви документи

Според Найденов схемата започва да работи, след като човек получи решение от поземлената комисия. „Тази мафия използва данните от определените общински поземлени комисии, отиват при човека да искат пълномощно, с което да го оземлят, но с него оземляват себе си”, пояснява той.

Бившият земеделски министър каза, че не знае докъде е стигнало разследването на прокуратурата от негово време. „Нито земеделската служба, нито общината могат да направят нещо поотделно. За да има краен резултат трябва да действат заедно. Ако компетентните органи се задълбочат мисля, че ще излязат страшни неща”, категоричен е Найденов.

  • 2
    1
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре