В момента масово се изпращат повиквателни, викат се запасни и им се дават назначения. Тоест, ако стане нещо – отиваш еди къде си. Това прилича на мобилизация. Това заяви в студиото на bTV лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

„Нали не очаквате, че Министерството на отбраната ще каже: ”Да, правим мобилизация”. Но Министерството на отбраната не отрече, че изпраща повиквателни. Дали се готвят за война или не, е въпрос, на който трябваше да отговори министърът на изслушване в парламента, но коалицията Борисов-Костов-Кунева-Касим Дал-Симеонов-Каракачанов-Първанов отхвърли предложението ни”, добави Сидеров.

„ Защо не искат прозрачност, защо не искат да чуят какво са говорили с шефа на НАТО и държавния секретар”, продължи той.

Националистът отрече, да е „гласът на Русия в България”, но добави: „Аз съм гласът на здравия разум в България”.  След което обяви, че не разбира “това лековато отношение на депутатите”.

„Отнасят се така, все едно не става дума за нещо опасно и тревожно. В момента имаме военна ситуация, тази война вече се води. Тя е война между САЩ и Русия на територията на Украйна. Това е война, в която България вече е въвлечена, защото беше казано, че тук ще има база на НАТО и команден център”, посочи Сидеров.

Според него, който смята, че Русия ще остане безучастна, ако в България се разположат натовски оръжия, просто се лъже.

Националистът обяви, че военният министър в служебния кабинет Велизар Шаламанов е „свършил мръсната работа” като е посочил Русия за враг.

Сидеров изказа задоволството си от победата на Алексис Ципрас и лявата СИРИЗА в Гърция. „Това, че подобна партия печели избори смущава европейската бюрокрация, която реагира с клишета като обвинение в популизъм”, каза той.

Волен Сидеров обяви управляващата коалиция в България за „колониална и безпринципна, направена след преврат”. По думите му радостното е, че превратът е бил безкръвен – само един депутат на „Атака” пуснал кръв след сблъсък с „мирни и интелигентни протестиращи”.

Тонът ми никога не е бил креслив, а в съдаз ще се явя, когато има необходимост от присъствието ми там, обясни той, продължи той.

В момента ние сме единствената опозиция, БСП не я броя, ДПС гласуваха с управляващите; ДПС не са се оттегляли от позицията си на краче на правителството, но го правят по-обрано, каза още Сидеров.

Цялото интервю със Сидеров вижте във видеото