През изминалата седмица вниманието на българското общество беше привлечено от две събития - церемониите по встъпването в длъжност на новия български президент Румен Радев и на американския държавен глава Доналд Тръмп. Не по-малко внимание обаче получиха и първите дами до двамата нови президенти със своя стил. 

В студиото на "Тази сутрин" модният експерт Милена Алексиева и моделът Гери Дончева единодушно се съгласиха, че първата дама на България Десислава Генчева е показала добър стил и отлично е съобразила начина си на обличане с официалността на церемонията.

"За новата първа дама предстои период на адаптация. Истината е, че тя има данни и явно и желание да присъства в социалния живот на страната", отбеляза Дончева.

Двете коментираха и останалите дами, присъствали на церемонията пред храм-паметника "Св. Ал. Невски". Те одобриха и облеклото на вицепрезидента Илияна Йотова и отбелязаха, че животът в Западна Европа е дал своето отражение върху стила ѝ.

Критика получи обаче стилът на вътрешния министър в оставка Румяна Бъчварова, която според Милена Алексиева е била с неподходящо яке за подобна официална церемония.

Мнението на модния експерт за тоалета, с който се появи Мелания Тръмп на церемонията в САЩ обаче, беше положително.

"Изборът ѝ на тоалет беше забележителен и дори отвлече вниманието от новия президент", сподели Милена Алексиева. 

В крайна сметка Дончева и Алексиева споделиха, че за първата дама не е толкова важно да следва последните модни тенденции, а винаги да бъде в спретнат вид и да изглежда добре.

Вижте повече във видеото: