Иван Миланов: Гръцката страна предоставя информация на мигрантите какво ги чака у нас
По думите му гръцките власти напълно отричат да са предоставяли информация, че мигрантите ще получат къщи и издръжка когато дойдат в България
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 0
    5
забрадка, бежанци, мигранти
Снимка: btvnovinite.bg

„Информационните сесии за нашата страна са отговорност на Гърция, както и селективния процес на мигранти, които да бъдат включен в програмата за релокация”, заяви Иван Миланов, директор на Международна дейност в Държавната агенция за бежанците.

По думите му гръцките власти напълно отричат да са предоставяли информация, че мигрантите ще получат къщи и издръжка когато дойдат в България. „Те не са предоставили различна информация от тази, която ние сме им представили”, твърди Миланов.

Къща и пари за всеки бежанец: Кой рекламира страната ни пред мигрантите в Гърция?Мигранти от Сирия, настанени в бежанския център във Враждебна по програмата за релокация на мигранти в Европейския съюз, плашат с гладна стачка, ако не бъдат върнати обратно в южната ни съседка

Той допълни, че мигрантите, които вече са пристигнали на наша територия по програмата за релокация, няма как да бъдат върнати обратно в Гърция.

„След като получат статут на бежанци те влизат във фаза наречена интеграция, която включва – сключване на договор с общината, която иска да го приеме. В този договор за регламентирани и финансовите клаузи, но 500 евро не се дават”, пояснява Миланов.

По думите на Миланов най-вероятно става въпрос за проблем в комуникацията между отделните власти.

  • 0
    5
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре