Понякога човек свързва себе си с героите, които вижда на сцената.

Това сподели сопраното Джоана Ампил, която играе ролята на Гризабела в световноизвестния мюзикъл „Котките” в студиото на „Тази сутрин”. По думите ѝ вероятно това е причината да иска да се превъплъти именно в тази роля.

„Още от юношеските си години съм искала да играя Гризабела”, споделя сопраното. Тя разказа, че първото ѝ прослушване е било през 2013 г. По думите ѝ ролята е доста изолирана и макар да не е през цялото време на сцената, тя дава всичко от себе си, за да се превъплъти в нея.

Джоана разказва, че за да изиграят ролите си, актьорите дълго наблюдават движенията и реакциите на котките.

Наистина сме се превърнали в четириноги”, пошегува се тя. По думите ѝ, когато репетират, участниците в спектакъла правят много импровизации на базата на видяното и се раздават на на 150%.

Мюзикълът „Котките” пристига за първи път от Лондон в България с оригиналния си състав от 78 актьори.

Още три месеца преди спектакъла към него имаше рекорден интерес и всички билети бяха изкупени. Пищното шоу ще бъде представено в цели 6 поредни спектакъла – по един на 11 и 12 май и два на 13 и 14.

„Дойдох в България без никакви очаквания и е чудесна новината, че толкова много хора искат да ни видят”, коментира още Джоана.

„Котките” ще открият официално пролетния фестивал „Салон на изкуствата” като един от централните акценти по случай 35-годишнината на Националния дворец на културата.

Вижте повече във видеото: