Европа е със свалени гащи, тя е тежко болна от либерализъм, а Меркел е най-големият защитник на мултикултурализма. Това констатира бившият конституционен съдия Георги Марков в студиото на „Тази сутрин” по bTV във връзка с терористичните атентати в Брюксел.

Принудително да разселваш хора из Европа, та това да не е брюкселско зеле. Краен тъпизъм е идеята да има квоти в европейските страни, смята той.

Според бившия конституционен съдия няма да се намери общо европейско решение на проблема. Трябва нови избори за Европейски парламент и нови лидери. Нужна е нова Европа, заяви Марков. 

Той определи Стария континент като слаб, ислямизиран и беззащитен.

Според Марков единственият начин за решение със ситуацията е екстрадация на бежанците. „Натоварване на тези хора и връщане обратно. Да си изнасилват своите жени и да воюват за своята родина”, категоричен е той.

Бившият конституционен съдия, който живее в Унгария, смята, че Будапеща се е справила безупречно с бежанците. Той даде за пример Вишеградската четворка, която е взела мерки – вдигнала е стена и се е справила с бежанската криза. „Шапки им свалям на тези страни”, заяви Марков.