„Ако иска Росен Плевнелиев може да ме покани за правосъден министър, защото аз съм човек, който като юрист е изпитал върху гърба си всички неуредици на законодателството в България”, каза Евгения Банева в предаването „Тази сутрин” по bTV.

Преди дни склад с автомобили на семейство Баневи беше подпален и изгоряха автомобили на обща стойност около 1 млн. лв.

„Станало е най-малкото зло – този склад се намира в близост до големите мазутни складове на Топлофикация, както и до бензиностанция”, поясни Банева.

„Многократно сме давали жалби, в които се посочват извършителите на палежите. Никое управление не иска да си свърши работата. Най-големият проблем е съдебната ни система или по-скоро липсата на такава”, допълни Банева.

„Това е нашата държава, тя позволява рекета. Това не се случва само при нас, това е рекет върху бизнеса, върху обикновения човек, всякакви измами, битова престъпност – това е най-големият проблем и всичко започва и свършва със съдебната система”, каза тя.

„От две години и половина съм в един непрекъснат екшън – умирай сам”, описа ситуацията Банева.

„Така раздухваната съдебна реформа нямаше нужда да бъде толкова гръмко раздухвана. Всички виждаме какви са проблемите. Затова нямаме инвеститори, затова хората си взимат куфарите и заминават”, смята Банева.