Евгения Банева: Ако иска, президентът може да ме покани за правосъден министър
Аз съм човек, който като юрист е изпитал върху гърба си всички неуредици на законодателството в България, аргументира се тя
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 1
    0
Евгения Банева
Снимка: bTV

„Ако иска Росен Плевнелиев може да ме покани за правосъден министър, защото аз съм човек, който като юрист е изпитал върху гърба си всички неуредици на законодателството в България”, каза Евгения Банева в предаването „Тази сутрин” по bTV.

Преди дни склад с автомобили на семейство Баневи беше подпален и изгоряха автомобили на обща стойност около 1 млн. лв.

Запалиха 7 коли на бизнесмена Николай БаневПотърпевшият смята, че има пряка връзка между палежа и участието му като кандидат-президент в кампанията

„Станало е най-малкото зло – този склад се намира в близост до големите мазутни складове на Топлофикация, както и до бензиностанция”, поясни Банева.

„Многократно сме давали жалби, в които се посочват извършителите на палежите. Никое управление не иска да си свърши работата. Най-големият проблем е съдебната ни система или по-скоро липсата на такава”, допълни Банева.

Николай Банев за палежите: 100 жалби и бездействие на властитеБанев се оплака от „чадър” върху бандитите и по думите му "този, който го разпъваше вече е в оставка и дано не се върне на власт"

„Това е нашата държава, тя позволява рекета. Това не се случва само при нас, това е рекет върху бизнеса, върху обикновения човек, всякакви измами, битова престъпност – това е най-големият проблем и всичко започва и свършва със съдебната система”, каза тя.

„От две години и половина съм в един непрекъснат екшън – умирай сам”, описа ситуацията Банева.

„Така раздухваната съдебна реформа нямаше нужда да бъде толкова гръмко раздухвана. Всички виждаме какви са проблемите. Затова нямаме инвеститори, затова хората си взимат куфарите и заминават”, смята Банева.

  • 1
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре