Бойко Борисов дава отсрочка от няколко месеца, до края на годината, на шефа на митниците Ваньо Танов, за да минат изборите. Това заяви в „Тази сутрин” депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров-Ревизоро. Коментарът му бе по повод отстраняването на 21 митничари от Свиленград с обяснението за съкратен щат.

Поставената задача от премиера да бъдат събрани 1,5 млрд. лв., според народния представител, няма да бъде изпълнена, защото няма контрол.

Той заяви, че докато в София заседават институциите, на границата минават кораби, с които „всичко може да е влязло”. „На самата граница трябват 2-3 човека, за да мине камион. Останалите седят и не пречат”, добави Димитров.

По думите му официалната версия за свиване на щата е заради това, че не може да се докаже извършено престъпление от страна на митничарите, които са само „под подозрение”.

Депутатът изрази опасение, че е възможно да се получи същата ситуация при предходното управление на Танов в митниците, когато масово отстраняване на служители струваше на държавата 3 млн. лв., след като съдът ги върна обратно.