Димитър Делчев: ГЕРБ разделя десните, защото няма полза от обединена десница
Зад рамото на Гинка наднича някой друг, обяви лидерът на ДБГ
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 2
    3
Димитър Делчев

Притеснява ме, че се чертаят разделителни линии вдясно, които са изкуствени, налагат се от един единствен център – ГЕРБ, които нямат интерес в България да има обединена десница. Това каза в предаването „Тази сутрин” председателят на ДБГ Димитър Делчев по повод думите на бившия здравен министър и член на Реформаторския блок Петър Москов пред bTV. Москов обяви, че „Да, България” въсщност е модерна либерална левица.

Петър Москов: „Да, България” е левица, не е време за избориХристо Иванов смята, че бившият зам.-шеф на ДСБ иска да бъде "приютен" в сегашния управленски модел

Истинската червена разделителна линия е дали се подкрепя корупционният модел, който наблюдаваме в момента, обяви Делчев.

По думите му десните се разпознават по това дали са за върховенството на закона и реформа в образованието и сектор сигурност.

Относно сделката за активите на ЧЕЗ в България Делчев каза: „Зад рамото на Гинка наднича някой друг, това стана ясно за всички българи. Тя сама призна, че има най-много 100 млн. лв., а ЧЕЗ прави над 2 млрд. лв. на година”.

Гинка Върбакова: Процедурата за ЧЕЗ беше прозрачна, щом сме избрани, сме дали най-добрата офертаПрочетете цялото интервю на Таня Илиева с Гинка Върбакова, собственик на "Инерком"

Според председателя на ДБГ след приключване на сделката ЧЕЗ ще поиска вдигане на цените на тока. Той припомни, че цената на тока сваля правителства.

  • 2
    3
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре