Цецка Цачева: Мой опонент е кандидатът на БСП, но доскоро се двоумях кой е той
„Това е състезание и аз се отнасям с уважение към всички останали кандидати, надявам се това да бъде състезание на идеи”, категорична е тя
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 7
  • 9
    17
Цецка Цачева

„Мой главен опонент в президентската надпревара е кандидатът на БСП, но доскоро лично аз се двоумях кой е този кандидат. Там като че ли прозира името на Илияна Йотова, но да видим”, заяви кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева в студиото на „Тази сутрин” по bTV.

„Това е състезание и аз се отнасям с уважение към всички останали кандидати, надявам се това да бъде състезание на идеи”, категорична е Цачева. По думите й тя не приема персоналните нападки по неин адрес и тя самата никога няма да отправи такива.

Корнелия Нинова: Това е началото на края на ГЕРБДвойката "Цачева-Манушев" щяла да бъде послушна, а не независима

„Естествено когато тръгваш в състезание ще има коментари срещу теб, но аз се забавлявам, защото в тях липсват политически аргументи”, категоричен е кандидатът на ГЕРБ.

Цецка Цачева категорично отхвърли хипотезата, че тя в същността си е ляв кандидат, защото е била член на БКП. „По никакъв начин не приемам обвиненията, че съм недесен кандидат”, заяви кандидатът за президент. Тя подчерта, че партията, от която идва, е член на Европейската Народна партия, която подкрепя принципите на демокрацията, плурализма, защитата на гражданските права и свободи – това са европейски ценности, споделяни от дясното пространство”, допълни Цачева.

Радан Кънев: Цецка Цачева е войник на партията, но войникът не е президентПрогнозата му е, че тя ще изправи на балотаж срещу кандидата на реформаторите Трайчо Трайков

Кандидатът на ГЕРБ подчерта, че наистина носи голяма отговорност, след като премиерът Бойко Борисов заяви, че правителството ще подаде оставка, ако Цачева не е категоричен фаворит на първи тур на президентските избори. „Не мисля, че има такава хипотеза”, категорична е Цачева по повод бъдещото си представяне на президентските избори.

Цецка Цачева

Тя допълни, че ще очаква от всички български граждани и съмишленици на политическата сила.

„Президентската институция предполага по-различен поглед и отношение. Имала съм подобно поведение и като председател на Народното събрание и никога не съм толерирала отделни политически групи, всички колеги знаят това”, отговори Цачева на въпрос дали ще се дистанцира от ГЕРБ, ако бъде избрана за президент на България.

„Аз вярвам, че президентът е толкова силен, колкото е силна личността на самия президент”, категорична е Цачева.

Кандидатът за президент на ГЕРБ допълни, че жена би внесла по-меки нотки в президентската институция. „По отношение на майчинския инстинкт, знам какво е да имат нужда от закрила, жените внасяме по-различен нюанс във всеки един пост”, допълни тя.

Ивайло Калфин: Цецка Цачева трябва да покаже, че президентският стол е за неяДоколко ще продължи работи правителството, зависи от решението на премиера, каза още кандидатът за президент от АБВ

Мандатът на Росен Плевнелиев

„Президентът Росен Плевнелиев е действащ държавен глава и мисля, че не е коректно един участник в състезанието да коментира по време на кампанията действията на настоящия президент. За мен той има много сложен мандат – две служебни правителства, два предсрочни парламентарни вота”, категорична е Цецка Цачева.

По повод външната ти политика спрямо Русия – повод настоящият президент Росен Плевнелиев да бъде остро критикуван, Цачева каза, че трябва да се поддържат балансирани отношения с всички световни сили.

Кандидатът за президент на ГЕРБ обеща да се включи в дебатите между първите петима кандидати за президент, който ще бъдат излъчени на 2 ноември по bTV.

  • 9
    17
Още по темата
7 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре