„Бригада нов дом” събра многочленно семейство под един покрив. След като апартаментът на семейство Георгиеви беше ремонтиран, те отново ще могат да живеят заедно.

Във вчерашния епизод на предаването зрителите се докоснаха до емоционалната история на семейството на Ваня и Васил, чийто живот е белязан от редица препятствия.

Двамата живеят в двустаен апартамент, който при нанасянето им е в окаяно състояние. Тогава в него няма дори ток и вода. Те самите правят частичен ремонт на жилището, но се оказва непосилно да поправят всичко.

Въпреки мизерните условия, в които им се е налагало да живеят, жената споделя, че винаги е казвала на децата си, че всичко ще се нареди.

Те бяха щастливи деца. Независимо, че живееха в малко по-тежки условия, те виждаха, че ние правим всичко възможно, за да живеят по-добре”, разказва майката.

За да издържа семейството си Васил работи на две места – той е полицай и заварчик. Ваня пък работи в магазин, като взима само нощни смени, тъй като през деня се грижи за болната си дъщеря.

Ваня има и още три деца от предишна връзка. Преди домът им да бъде ремонтиран две от тях живеят при бабите си, тъй като в жилището няма достатъчно място за всички. Мечтата на семейството беше да промени апартамента си така, че да може малкият син на Ваня да се върне при тях и да заедно да започнат живота си от начало.

Най-тежкият момент за семейството е, когато другата им дъщеря, която се ражда с тежко заболяване, умира. Тогава единствената причина Ваня да продължи напред са другите ѝ деца.

Когато се случи нещо такова, ти потъваш. Те ме изправиха”, споделя тя.

След предаването много хора се свързват със семейството и предлагат да им помогнат финансово. Ваня и съпругът ѝ обаче решават, че се справят и сами и предпочитат помощта да отиде при хора, които се нуждаят от нея повече.

Вижте повече във видеото: