„Един охранител от фирмата е бил задържан, бил е криминално проявен през 2011 година. Разпитан е и е пуснат – това ми казаха от 7-мо Районно управление”, каза Димитър Тодоров, брат на битото в Студентски град момче, в предаването „Тази сутрин”.

Вчера рано сутринта 23-годишният Кирил Тодоров е открит от своите приятели в безпомощно състояние пред столичен клуб – в кома и с глътнат език.

Според брата на момчето е имало спречкване между две компании, след което охранителите са извели брат му навън. „Намират го проснат на стълбите пред дискотеката, около 20-25 минути е бил с глътнат език”, допълва Димитър. Тогава на помощ се притича Кубрат Пулев, който изважда езика на Кирил.

Към този момент момчето не е в кома, но все още е с опасност за живота. Кирил не си спомня нищо от целия ден, в който е станал побоят. Той е с тежка черепно-мозъчна травма, хематоми по главата и белодробна емболия заради дългия престой с глътнат език. „Днес в 10 часа ще има съвещание в Окръжна болница, за да решат дали да го оперират”, обясни брат му.

Кирил Тодоров
Снимка: btvnovinite.bg

По думите на Димитър Тодоров брат му не е бил агресивен и е бил в добро здраве. „Обвинявам за това охранителната фирма, защото по непотвърдена информация охранителят, който го е изнесъл е имал бокс – такова увреждане на мозъка е от силен удар с предмет”, смята Димитър.

Охранителите на заведението твърдят, че Кирил бил припаднал пред входа на дискотеката „Брат ми няма никакви заболявания. Бил е в прекрасно състояние когато са го извели навън, изведнъж е на земята в кома с глътнат език”, допълва Димитър.

Охранителната фирма не си е свършила работата, те трябва да осигурят безопасност в цялото заведение както при влизане така и при излизане от него. Там където е бил проснат брат ми е в територията на заведението”, категоричен е Димитър.