Бойко Ноев: Такъв бардак в сектор „Сигурност” не е имало от години
За да има сто нарушени поръчки в Министерството на отбраната, там трябва да има някакви банди крадци, трябва цялата администрация на министерството да е замесена, коментира той
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 6
    0
Бойко Ноев
Снимка: bTV

„Секторът „Сигурност” е един от големите провали на предишното управление, такъв бардак не е имало от години. Вижте какво става с МВР – то е неуправляемо, вижте какво става по границата – за три години през България минаха 60 хил. нарушители на границата, затова хората като тези в Елин пелин се страхуват”, коментира в „Тази сутрин” военният експерт Бойко Ноев.

Неговата препоръка към служебния министър на отбраната Стефан Янев е кабинетът да вземе решение за разполагане на армията по границата, където да се установи зона за сигурност и да се забрани там пребиваването на други лица без разрешение.

Задачата на хората, на които е поверено управлението е не да натриват носове, а да намерят решение на проблемите, коментира Ноев.

За да има сто нарушени поръчки (в Министерството на отбраната – б.ред,) , там трябва да има някакви банди крадци, трябва цялата администрация на министерството да е замесена, каза още той.

По думите му служебните правителства по принцип са ненужен управленски инструмент, но имат едно голямо преимущество – действат без парламент и са партийно необвързани, което им дава възможност за един определен период да извършат одит на ставащото в държавата.

Според него обаче въпросът с тези поръчки отклонява вниманието от основния – това, какво се случва в сектора на отбраната.

„Ако министър Янев се плъзне по пистата на 100-те фалшиви поръчки, ще си загуби времето и няма да даде отговор за важните неща”, смята Ноев.

Вижте още във видеото:

  • 6
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре