„Има масов отлив на хора от армията”, каза Бойко Ноев в предаването „Тази сутрин”. По думите му й трябват 1 млрд. лв. допълнително, за да може да функционира нормално.

По повод предстоящото купуване на самолети и кораби за флота, което ще се обсъжда днес в народното събрание, Ноев каза е много рисковано. „Имаше планове за осъвременяваме на флота и за 8 нови самолета. Сега флотът иска 2 чисто нови кораба, а авиацията иска двойно повече самолети”, допълни той.

Бойко Ноев е категоричен, че правителството трябва да се погрижи първо за хората в армията. „Има цели поделения, които съществуват на хартия. Купуването на нова техника ще доведе армията до просешка тояга”, допълни той.

„От следващата година ще трябват още поне 250 млн. лв. годишно само за хора”, допълни Ноев. По думите му купуването на нова военна техника ще доведе до огромен дълг на страната, който ще бъде изплащан и от следващото правителството.

„Тези неща Бойко Борисов ги усети на гърба си – по време на първото си правителство той плащаше само дългове”, каза още Ноев.

„Слушах го по телевизията, Борисов, обещал повече самолети. Защо е обещал повече самолети? Защо се развързва кесията? Без да се повишат данъците и нивото на осигуровките, пари за армия, здравеопазване и образование няма да има”, категоричен е Ноев.