Бивш оперативен директор на ЧЕЗ в България: Големите играчи нямаха апетит да инвестират
Енергийният сектор в България е в трудна ситуация, уточни Петр Баран
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 8
    13
Петр Баран

Големите играчи нямаха апетит да инвестират в България, енергийният сектор е в трудна ситуация. Това обяви в интервю за предаването „Тази сутрин” Петр Баран, бивш оперативен директор на ЧЕЗ в България (в периода 2011 – 2015 г.) по повод продажбата на акциите на чешката компания у нас.

Гинка Върбакова: Процедурата за ЧЕЗ беше прозрачна, щом сме избрани, сме дали най-добрата офертаПрочетете цялото интервю на Таня Илиева с Гинка Върбакова, собственик на "Инерком"

Той не вижда нищо притеснително във факта, че Гинка Върбакова, собственик на непознатата доскоро фирма „Инерком България”, купува акциите на ЧЕЗ. Баран е убеден, че в Прага добре са проверили фирмата и дали всичко е прозрачно. Предполагам, че колегите от ЧЕЗ са си свършили работа, допълни той.

По думите му всеки, който е следил информацията по сделката, е можел да види всички кандидат-купувачи от 2016 г. насам.

Баран обясни, че ЧЕЗ е решила да се изтегли от българския пазар след скандала с т. нар. надписани сметки през 2013 г., когато падна първото правителство на Бойко Борисов. Бившият оперативен директор на ЧЕЗ в България няма информация правителството да е оказвало натиск на компанията за цените на тока.

Нова обвинения между управляващи и опозиция, този път – заради ЧЕЗ (ОБЗОР)БСП обвини премиера Бойко Борисов, че стои зад сделката, управляващите определиха твърденията като „откровени лъжи“. Двете политически сили се сблъскаха и на тема финансира ли Българската банка за развитие покупката

Петр Баран смята, че сделката между ЧЕЗ в Прага и Гинка Върбакова ще се реализира.

  • 8
    13
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре