Притеснявам се само от това дали ще съм в ада. Така архимандрит Дионисий, предстоятел  на храма „Св. Александър Невски”, отговори в предаването „Тази сутрин” на въпроса притеснява ли се от заседанието на 18 май на Светия синод, на което ще се обсъждат жалбите срещу него.

Дионисий реши да наруши мълчанието вчера и да отговори на критиките за зарята на Великден. Той направи това в изявление в храма „Св. Александър Невски”. В края на брифинга се стигна до напрежение и престрелка на висок тон, за малко да се стигне до бой.

Този сблъсък в храма архимандрит Дионсий определи като „евтин журналистически номер”.

Относно обвиненията на Явор Дачков духовникът каза, че този въпрос ще се решава в съда, защото е завел дело срещу журналиста.

"Аз съм най-голям привърженик на това търговците да излязат от храма. По думите му в "Свети Александър Невски" са извършвани злоупотреби, но не от храмовата администрация и това е ставало, преди той да стане предстоятел. Злоупотребите се изразявали в това, че някой е прибирал в джоба си дарения от миряни, които давали пари, за да бъде споменато името им в света литургия. Той отказа да спомене имена.

Обвинението за кражба на дарение от 3500 евро той отчете, че по-голяма част от сумата – 2500 евро, са дарени на Първо помощно училище. Има дарение и за лечение на дете в Испания, заделени са пари за козунаци за Великден и в касата на храма са останали 1680 лв.

Обвиненията за финансови злоупотреби Дионисий нарече „дребнотемие на махленско ниво в църквата”.