„Борисов 2“ е равно на „Борисов 1“ минус Цветан Цветанов плюс Радан Кънев. Това е управленската формула в момента,  обяви пред bTV политологът Андрей Райчев, който смята, че управлението на ГЕРБ е туширано.  

„Има една много важна скоба, която искам да отворя. Цената на това спокойствието е нула реформа. Трябва да знаем, че това правителство няма да направи нито една реформа – говоря за паричните, не за съдебната“, подчерта Райчев.

Предстоят избори, те структурно не могат да правят реформи, припомни още той. По думите на Райчев правителството купува политическо време.

Относно други проблеми, като цената на тока, за която все се говори, че ще расте, политологът подчерта: „България неизбежно трябва да започне да си изплаща тока, това е неизбежно. Никакви заеми няма да ни спасят“.

Райчев обаче е сигурен, че кабинетът е „прескочил зимата”.

Нещо повече, според него кабинетът инкасира доверие към себе си. Причините са две. Първо, има широка форма на коалиция. Има опозиция от страна на БСП и ДПС, но тя е спорадична. Втората причина е и новият метод на работа на правителството. Встрани са силовата фигура на Цветан Цветанов, махната е злобата в говоренето, Станишев не се споменава непрекъснато. В центъра на вниманието са хора като Румяна Бъчварова.