Акцията на ДАНС в срещу т.нар. радикален ислям е PR, който цели да укрепи разклатеното положение на председателя на агенцията и да отклони вниманието от важните неща. Това мнение изрази в студиото на bTV депутатът от РБ Атанас Атанасов, който обвърза ръководството на ДАНС с ДПС.

Преди ден от РБ поискаха оставката на шефа на ДАНС Владимир Писанчев по време на изслушването му в Народното събрание по повод акцията.



Атасанов откровено се подигра на действията на ДАНС с думите, че сред нея групировката "Ислямска държава" е разбрала, че в България има привърженици и последователи.  

Това, което много разклати народното представителство, по думите на Атанасов, било мълчанието на Писанчев. „На него му бяха зададени въпроси, а той отговаряше с едно изречение”, разказа депутатът. Писанчев каза: „Аз 22 години съм са учил да мълча", тоест искаше да каже „Кои сте вие, че да говоря пред вас”, коментира Атанасов.


По думите му по време на изслушването от ДПС са били „по-ниски от тревата”. Атанасов е уверен, че операцията е съгласувана с ДПС. "ДАНС от 1.5 години е чадър върху обръчите от фирми на сараите", заяви Атанасов.

„Те трябваше да имитират нещо в зала. Представяте ли си как щяха да реагират по-радикалните елементи в парламентарната им група. Щяха да бъдат по студията и да защитават правата на мюсюлманите”, коментира още Атанасов.

За да може обективно да се провери работата на ДАНС трябва да се отстрани председателят, защото той има възможност да прикрива информация, която го уличава, заяви Атанасов.

По думите му един голям набор от оперативни дела на ДАНС около изборите са предадени в прокуратурата, а една част от обектите в разработките били лицата от протестите.

Интерюто с Атанас Атасанов както и разказа на хората срещу, които бе насочена операцията вижте във видеото.