Духът ще спаси България… но и здравото запретване на ръкави. Ако у нас се създаде икономика и хората не мислят за хляба си, тогава ще ходят и на концерти.

Това заяви поетесата Маргарита Петкова в Седмицата на духа в „Тази сутрин”.

По думите ѝ единственото, което може да задържи младите в България, е работата и възможността за развитие. Десетте божи заповеди пък са в основата на тяхното възпитание, твърди тя.

„Трябва да бъдеш в мир със себе си и да си осъзнал, че това, което правиш, е това, което трябва да правиш”, коментира още поетесата.

Днес е началото на Страстната седмица, която е повод за мнозина християни да се замислят за своите грехове. Това с са и последните дни от Великденския пост, който според поетесата е добър повод човек да нахрани душата си.

„Малко са ни духовните празници и затова наблягаме на това насищане на трапезата”, коментира още тя. По думите ѝ причината българинът да обръща такова голямо внимание на трапезата по време на празниците, е неговата народопсихология.

„В България има политици, но не и държавници”, твърди Петкова. Тя изрази разочарованието от българските управници. Според нея обаче българският дух е все още жив и гражданите са тези, които трябва да се борят за спасяването му.

Вижте повече във видеото: