Това е поредният груб терористичен акт в Европа, при който загинаха млади хора. Това обяви в предаването „Тази сутрин” Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната.

По думите му почеркът е близък до атентатите на други места в Европа и най-вероятно става въпрос за камикадзе и самоделно взривно устройство.

Военният министър обяви, че днес от 8 ч. сутринта у нас заседава Националният оперативен щаб. Непосредствена заплаха за България няма, подчерта Каракачанов.

Според него оградата по-границата и по-строгият контрол, за които сме били критикувани от западна Европа, правят България по-сигурно място. България трябва да продължи да води политика на недопускане на големи групи мигранти, строг контрол и общежития от затворен тип, смята военният министър.

Той смята, че службите у нас си вършат добре работата, но са притеснявани от псевдоправозащитници.

Скандалът с нацистките поздрави, заради които оставка подаде зам.-министърът на регионалното развитие Павел Танев, предложен от Обединените патриоти, Каракачанов определи като политическа кампания от страна на опозицията. Лидерът на ВМРО определи кампанията като „гнусна”.

Вижте повече във видеото: