Полицията издирва Веселин Попов – опонента на кмета на Галиче Ценко Чоков, но вместо органите на реда, с него пряко в ефир разговаря Мария Цънцарова от bTV.

Попов, по прякор Лунгара, беше обвинен от съпругата на Чоков, че пред дома ѝ отправял заплахи за нейния живот, а също така организирал нападение срещу кола на охранители, наети от семейството на Чоков.

bTV излъчи кадри от бруталното нападение преди два дни.

Сега обаче Лунгара и неговият син твърдят, че изобщо не знаели да са издирвани и никога не са се крили. По думите им никой не ги е търсил – нито писмено, нито лично.

„Винаги съм бил на разположение – не се крия, гледам си сериалите вкъщи, не знам Чокови какво искат от нас”, твърди Попов. По думите му той и синът му разбрали от телевизията, че са издирвани.

На въпроса обаче защо не са отговаряли на позвъняванията на репортери, синът на Лунгара заяви, че не вдигал на позвънявания от непознати номера, тъй като постоянно получавал заплахи по телефона. Като разбрал, че го търсят от медиите, се обадил. Това не означавало, че се крие.

Снимка: bTV

Веселин Попов беше категоричен, че не е ходил у дома на Чокови и не е заплашвал съпругата му.

„Не бих си го позволил, страшно много я уважавам като човек”, заяви той.  

На въпрос как така станалото се потвърждава от очевидци – охранители от фирмата, наета от Чоков, както и от сестрата на съпругата му, Попов заяви, че охранителите може да си говорят каквото искат.

Как аз съм обвиняем за този случай, запита синът на Попов. След това уточни, че той не реално знаел да е обвиняем, а направил това заключение от видяното по телевизиите.

За разлика от него и баща му обаче, други хора в Галиче са били задържани в полицията заради последното нападение.

Свидетели, защитаващи позицията на Попови, твърдят, че не само са били привиквани за обяснения, а в полицията дори им е оказван натиск – и с физическо насилие – да свидетелстват срещу Попов и да признаят участие в нападението над колата на охранителите на Чокови.  

Снимка: bTV

„Седнах на стола и направо започнаха да ме бият. Единият беше началникът на полицията, другите – двама полицаи, на които не знам имената. Удряха ме в главата и в слабините, за да ме накарат да призная и да свидетелствам: „Кажи, че си ти и че те карат тия хора”. Но това го правят хората на Ценко – да трошат, да разбиват”, коментира един от младежите около баща и син Попови.

Как полицията е търсила всички, но само не Лунгарите?

„Не мога да кажа, ама така излиза. Ние сме си вкъщи, не сме се крили”, каза за пореден път Веселин Попов.

По думите му в момента те чакат адвоката си и отиват да се предадат в полицията, която определиха като „чоковска” – за да разберат какво са извършили, без да знаят.

По време на живото предаване от Галиче по телефона се включи и съпругата на Ценко Чоков.

Тя заяви в ефир, че има видеоклип и снимки, на които се вижда как Лунгара е бил пред къщата им, докато е отправял заплахи преди няколко дни.

Вижте още от събитията в Галиче във видеото: