Емил Панчев от СБА: Шофьорските изпити да се извадят от държавата
Може би ниската заплата на изпитващите е причина за корупцията, посочи Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    1
Шофьорски изпит
Снимка: iStock

Всяка година има нови идеи и арести на изпитващи. Ние искаме промени в Закона за движението по пътищата с идеята изпитите да излязат от държавата, а държавата да осъществява контрол, коментира в студиото на „Тази сутрин” Емил Панчев от Съюза на българските автомобилисти (СБА).  

Господата от транспорта имат ли желание да направят нещо реално, или само продължават с екзотичните идеи попита реторично пък Красимир Георгиев, от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България.

Транспортният министър освободи шефа на ДАИ – СофияЗаедно с това Ивайло Московски е разпоредил спешни мерки, с които да се прекратят нередностите при практическите изпити на кандидат-шофьорите

Според Георгиев може би причината за корупцията трябва да се търси в заплатата на един изпитващ – около 600-700 лв. Трудът на тези хора е много сериозен и напрегнат. Трябва поне още 1 единица отпред, добави Панчев.

В Холандия изпитва частна фирма от 1926 г , в Германия – също са две частна фирма. Така не се харчат пари от държавата, макар тя да си получава пари от такси за изпити. В Хърватия, Македония, Черна гора също изпитват частни фирми и няма корупция, посочи той.  

Няма как при изпитите да се премахне човешкият фактор – изпитващият е от голямо значение при практически изпит, посочи той. 

Вижте още във видеото:

 

  • 0
    1
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре