Цецка Цачева: Реагирахме веднага по случая „Лазар Влайков”
Няма как да знаем за всеки конкретен случай във всяко село, представя се свидетелство за съдимост, което е било чисто, посочи тя по отношение на кадровата политика на партията ѝ
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    5
Цецка Цачева
Снимка: Ладислав Цветков

Няма „чадър” над Лазар Влайков, с чието оръжие беше убит човек по време на детски рожден ден, а ГЕРБ е реагирала веднага, като го е изключила от редиците си вчера и го е посъветвала да напусне общинския съвет на Септември, на който Влайков беше председател, заяви в студиото на „Тази сутрин” правосъдният министър Цецка Цачева.

Тя обаче не коментира предишните отстранявания на Влайков от ГЕРБ, тъй като нямала информация за тях и можела да говори само за този случай от последните дни.  

Няма как да знаем за всеки конкретен случай във всяко село, представя се свидетелство за съдимост, което е било чисто, посочи още Цачева.  

Румяна Арнаудова: Лазар Влайков не е говорил с прокурор, поне не по телефонаПрокуратурата няма отговор на въпроса дали самоубийството в Стрелча е свързано с опасна игра

Върховенството на правото гарантира справедливост, а това означава и липса на страх у гражданите, каза още Цачева.

„Наша цел, наш ангажимент е да се преодолее този страх у гражданите, което означава работещи държавни институции. Това е сравнително некратък процес, нещо, което не е по силите само на една власт”, посочи тя.

Лазар Влайков: Съвестта ми е чиста, няма да говоря повече  Общинският съвет в Септември освободи Влайков от поста председател

„Октомври, ноември и декември е време за съдържателни дебати, така че в края на годината да имаме антикорупционен закон”, добави Цачева.  

Философията в двата законопроекта (вторият е на БСП) е различна и двата не могат да минат под общ знаменател, каза още Цачева.

По думите ѝ гражданите искат да няма „хранителна среда” за лица на висока публична позиция, които могат да придобият неправомерно имуществени или неимуществени блага, които не им се следват – това е смисълът на антикорупцията.

Вижте още във видеото:

 

  • 0
    5
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре