„Ютюб” може да се изтегли от Русия
Причина за това е закон, който скоро може да бъде приет
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Ютюб
Снимка: iStock

Видеоплатформата „Ютюб” може да се изтегли от територията на Русия, ако бъде приет законопроект, ограничаващ дела на чуждестранните собственици в компании за аудиовизуални услуги с професионално съдържание, пише руският в. „Комерсант”.

В момента няма начин да се разграничава професионалното от потребителско съдържание обясняват източници и това е една от възможните причини за изтеглянето на видеоплатформата.

С приемането на закона може да се вдигнат допълнителните разходи за създаване на нова инфраструктура, смята един от тях.

Над 1 млрд. хора по света посещават YouTube"Ако бяхме държава, щяхме да сме третата най-гъсто населена след Китай и Индия”

По данни на изданието руските мобилни оператори „Вимпелком” и МТС също се обявяват против приемането на закон, ограничаващ дейността на чуждестранни онлайн филмови канали.

От 1 юни 2017 г. чуждестранното участие в руски компании за аудиовизуални услуги може да бъде ограничено до 20%, предвижда законопроектът, лансиран според „Комерсант” от холдингите „Газпром медия” и „СТС медия”.

По думите на неназован събеседник на вестника проектът е бил написан специално против американската компания за видеоуслуги Нетфликс, заявила през януари, че се насочва към руския пазар, отбелязва Би Би Си.

По материали на БТА
  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре