„Ютюб” може да се изтегли от Русия
Причина за това е закон, който скоро може да бъде приет
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Ютюб
Снимка: iStock

Видеоплатформата „Ютюб” може да се изтегли от територията на Русия, ако бъде приет законопроект, ограничаващ дела на чуждестранните собственици в компании за аудиовизуални услуги с професионално съдържание, пише руският в. „Комерсант”.

В момента няма начин да се разграничава професионалното от потребителско съдържание обясняват източници и това е една от възможните причини за изтеглянето на видеоплатформата.

С приемането на закона може да се вдигнат допълнителните разходи за създаване на нова инфраструктура, смята един от тях.

Над 1 млрд. хора по света посещават YouTube"Ако бяхме държава, щяхме да сме третата най-гъсто населена след Китай и Индия”

По данни на изданието руските мобилни оператори „Вимпелком” и МТС също се обявяват против приемането на закон, ограничаващ дейността на чуждестранни онлайн филмови канали.

От 1 юни 2017 г. чуждестранното участие в руски компании за аудиовизуални услуги може да бъде ограничено до 20%, предвижда законопроектът, лансиран според „Комерсант” от холдингите „Газпром медия” и „СТС медия”.

По думите на неназован събеседник на вестника проектът е бил написан специално против американската компания за видеоуслуги Нетфликс, заявила през януари, че се насочва към руския пазар, отбелязва Би Би Си.

Силата да бъдеш информиран, bTV Новините
По материали на БТА
  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре