Съдебни заседатели ще работят върху предполагаемата намеса на Русия в изборите в САЩ
Вече са изпратени призовки във връзка със срещата между Доналд Тръмп - младши, зетя на президента и руска адвокатка
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Доналд Тръмп
Снимка: Reuters

Специалният прокурор Робърт Мълър, който разследва евентуалната руска намеса в американските избори, сформира жури от съдебни заседатели.

Този ход ще позволи на Мълър да приема показания под клетва, да изпраща призовки, както и евентуално да повдига обвинения.

Журито изпрати още снощи призовки във връзка със срещата между Доналд Тръмп - младши, зетя на Тръмп Джаред Къшнър и руската адвокатка Наталия Веселницкая, предаде Ройтерс, като се позова на източници, запознати със случая.

В САЩ подобни журита имат за задача само да определят дали доказателствата по един случай са достатъчни за повдигане на обвинения. Те не решават дали някой е виновен или невинен.

Зетят на Доналд Тръмп: Не съм заговорничил с РусияДжаред Къшнър подчертава, че не е имал неподходящи контакти и не е разчитал на руски фондове за финансиране на бизнеса си

Адвокатът на Тръмп Тай Коб заяви, че не знае за сформирането на журито, но увери, че Белият дом ще продължи да сътрудничи с Мълър. "Въпросите, свързани с журито, обикновено са секретни", подчерта той и добави, че Белият дом подкрепя всичко, което ще ускори достигането до справедлива развръзка.

„Повечето хора знаят, че никога не е имало руснаци в нашата кампания. Ние спечелихме заради вас, а не заради Русия. Цялата история с Русия е изфабрикувана. Това е едно извинение за най-голямата загуба в американската политическа история”, коментира президентът Тръмп по време на митинг в четвъртък.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре