Метрото в Брюксел отвори врати, след като беше затворено в продължение на четири дни. Въпреки това повече от двеста полицаи бдят за сигурността на пътниците. Българинът Стоян Ивков разказва, че работят половината от станциите, останалите остават затворени за неопределено време. 

„Нещата лека-полека се връщат към нормалния си ритъм. Ето виждате хората влизат в метрото вече. Ползва се нормално, дори централната спирка на Брюксел, където се намират най- големите институции- метро „Шулмън”, тя е отворена”, разказва мъжът.

От днес работят всички училища, университети и детски градини. Много от учениците обаче са останали по домовете си

„Доколкото знам е имало засилени мерки за сигурност, повече полицаи, както и в самата сграда... Денят е протекъл като нормален учебен ден, не е имало никакви премеждия”, разказва Юлия Методиева, която живее до училище в квартал „Иксел”, което е отворило под засилена охрана.

Друг българин споделя, че заведенията в Брюксел остават празни, дори и на традиционно пълните с туристи места като площад „Люксембург”.

„Мен много ме е страх да излизам вечер с приятели и да се събираме на по бира, защото не се знае какво може да се случи”, казва Мартин Филипов.

Музеите, галериите и търговските центрове остават затворени. Всички културни и спортни мероприятия са отменени до края на седмицата.

Белгийското правителство обаче взе решение да обезщети финансово всички работодатели, за да компенсира загубите в икономиката.