Жената, пострадала заедно със Сергей Скрипал, е дъщеря му
Съпругата, синът и по-големият брат на бившия шпионин са починали през последните две години. Полицията издирва двойка, записана от охранителни камери как преминава близо до мястото, където са намерени двамата пострадали
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 11
    7
Неизвестна двойка
Снимка: стопкадър

Жената, придружавала бившия шпионин Сергей Скрипал, когато той е бил изложен на неизвестно засега вещество, е дъщеря му – 33-годишната Юлия Скрипал, съобщи Би Би Си.

Двамата бяха открити в безсъзнание на пейка в търговски център в Солсбъри в неделя и са настанени в болница в критично състояние.

Бивш руски разузнавач е в критично състояние след досег с неизвестно веществоСергей Скрипал е получил убежище във Великобритания през 2010 г. след размяна на шпиони между САЩ и Русия

Съпругата, синът и по-големият брат на Сергей Скрипал са починали през последните две години, посочва Би Би Си.

Полицията издирва двойка, записана от охранителните камери на фитнес в търговския център как преминава близо до мястото, където са намерени Сергей и Юлия Скрипал.

Все още не е ясно какво вещество е причинило състоянието на шпионина и дъщеря му. Няколко спешни медици, оказали помощ на двамата, обаче също бяха прегледани. Един остава в болница.

Полицията се опитва да установи на какво е бил изложен Сергей Скрипал66-годишният мъж и 33-годишна жена бяха открити в безсъзнание в търговски център в Солсбъри в неделя. Двамата бяха приети в болница в критично състояние

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков посочи, че Москва „няма информация“ какво може да е довело до инцидента, в какво е бил замесен Скрипал, но посочи, че Русия е отворена за съдействие в разследването, ако такова бъде поискано, посочва Би Би Си.

Британският външен министър Борис Джонсън пък увери в реч пред Парламента, че Лондон ще отговори подходящо и енергично, ако се се докаже, че Русия е замесена в случая. Това може да включва и нови санкции срещу Москва.

„Не соча с прът, а казвам на правителствата по света, че нито един опит да се отнеме невинен живот на британска почва няма да мине несанкциониран или ненаказан“, заяви Джонсън.

  • 11
    7
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре