Защо се провалиха преговорите в Германия
Коментира Елена Поптодорова
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Елена Поптодорова
Снимка: bTV

Преговорите в Германия се провалиха заради вътрешнопартийни състояния на отделните партии, коментира Елена Поптодорова в предаването „Лице в лице“ по bTV.

За Социалдемократическата партия – най-голямата и обичаен коалиционен партньор на канцлера Ангела Меркел, „очевидно осем години в управлението доведоха до едно твърде заоблено представяне на самата партия в очите на избирателите. Т.е. след тези осем години споделено управление те трябваше да решават дали запазват профила на партията си, или влизат в още едно управление в името на властта. И избраха да не влизат“, коментира тя.

Политическата криза в Германия може да приключи чак през априлКоалиция "Ямайка" няма да има, Меркел не иска кабинет на малцинството

Според нея ще последва изместване вляво на партията.

Най-сестринската партия, ХСС, също не може да си позволи повече отстъпления от своята собствена политическа платформа, смята Поптодорова.

Между „Зелените“ и свободните демократи пък има огромна пропаст по темата климат.

Коалиция „Ямайка“ не се случи, защото тя е „леко съчинена коалиция, по удобство – единствената възможна“, посочи Поптодорова. Въпреки това, според нея, всички партии са влезли в преговорите с желание тя да се случи.

bTV Репортерите: Вотът на германцитеНа 24 септември германците гласуваха за нов парламент и решиха, че канцлер отново ще е Ангела Меркел

Поптодорова обаче смята, че е малко вероятно да бъде сформирана коалиция и че ще е много трудно Меркел да се върне в досегашната си властова роля.

Вижте целия разговор във видеото:

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре