Заради наводненията: Химически завод в Тексас е на ръба на авария
Властите наредиха евакуацията на 3-километровата зона около завода за органични пероксиди
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Хюстън под вода

Служителите в наводнен химически завод край Хюстън, Тексас предупредиха, че се борят с „критична ситуация“, предизвикана от урагана „Харви“ и наводненията, които той причини. Персоналът посочва, че към момента не разполага със средства, с които да предотврати задаваща се експлозия в обекта.

Като превантивна мярка властите наредиха евакуацията на трикилометровата зона около завода за органични пероксиди, собственост на френска компания.

30 – 40 хил. къщи са пострадали от наводнението в ХюстънЧакат ни тежки месеци, а може би и години, казват местните власти

В изявление изпълнителният директор заяви, че обектът в градчето Кросби, североизточно от Хюстън е евакуиран заради сигурността на работниците, след опасна повреда в охлаждащите системи. Производството на завода има широк набор от употреба, включително при производството на пластмаси, лекарства и строителни материали, но става изключително леснозапалимо, ако не се охлади при правилните температури.

По думите на Роу наводненията са направили безполезни редица предпазни мерки, активирани за предотвратяване на експлозия.

Вижте кадри от дрон на пораженията, които нанесе „Харви” на Хюстън (ВИДЕО)Бурята се върна обратно на сушата и връхлетя западно от Камерън, щата Луизиана

„В момента имаме безпрецедентните шест фута вода в завода“, каза той и допълни, че не работи основният източник на захранване, както и два други извънредни източника. Това е довело до загуба на охлаждане на материалите, „които сега могат да експлодират и да причинят последващ интензивен огън“.

„Високите води и липсата на захранване ни оставят без начин да го предотвратим“, допълни Роу и посочи, че компанията в момента работи с властите за справяне със ситуацията.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре