Заподозреният за атентата в Санкт Петербург е бил депортиран от Турция
Акбаржон Джалилов бил смятан за подозрителен
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
След атентата в Петербург
Снимка: Reuters

Акбаржон Джалилов - предполагаемият извършител на атентата в метрото в Санкт Петербург на 3 март, е влязъл в Турция към края на 2015 г. и е бил депортиран в Русия около година по-късно заради нарушения на миграционните правила, посочи днес високопоставен турски служител пред Ройтерс.

Проверяват дали атентаторът от Санкт Петербург е свързан с „Ислямска държава“Въпреки че формално ситуацията е спокойна, напрежението в града е голямо, разказа специалният пратеник на bTV Десислава Ризова

Източникът, пожелал анонимност, е отбелязал, че докато е пребивавал в Турция, Джалилов "е бил смятан за подозрителен заради някои връзки, които е имал, но не са били предприети действия, тъй като той не е извършил нищо противозаконно и не е имало доказателства за престъпление."

"Но този въпрос не отпадна и това лице бе изгонено от Турция през декември 2016 г. заради нарушаване на визовия режим и правилата за пребиваване", посочи турският представител. Той добави, че в крайна сметка Джалилов е бил глобен и е бил депортиран със забрана за влизане в страната.

Лицето на терора в Санкт Петербург – млад киргизстанец (ОБЗОР)Атентаторът е 22-годишният Акбаржон Джалилов

"Преминаването в Русия е било лесно оттук, изглежда той не е имал никакви проблеми", изтъкна той.

При атентата загинаха 14 души, а десетки бяха ранени.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре