Започва вторият кръг от преговорите за брекзит
Мишел Барние и Дейвид Дейвис ще разговарят в Брюксел
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Мишел Барние
Снимка: Reuters

Започва вторият кръг от преговорите за излизането на Великобритания от Европейския съюз.

ЕС не приема предложението на Лондон за правата на гражданитеСледващата седмица и през август преговарящите ще се срещнат, за да се опитат да постигнат напредък

Ръководителят на преговорния екип на Европейската комисия Мишел Барние ще разговаря с британския министър за брекзит Дейвид Дейвис в Брюксел. Това е началото на четиридневните преговори, които ще проведат двата екипа.

Европейските лидери искат в рамките на една година да бъдат минимизирани икономическите и социални проблеми, произтичащи след напускането на Великобритания на ЕС.

Британският министър на търговията Лиъм Фокс заяви в неделя, че с радост ще приеме преходен период, но на страната трябва да бъде дадена свобода в търговските преговори.

Тереза Мей: Гражданите на ЕС ще получат статут на „уседналост” след БрекзитаТова ще важи за европейците, живели поне 5 години във Великобритания

Тереза Мей вече представи пред лидерите на Евросъюза предложението си европейските граждани на Острова да получат статут на „уседналост”. Тя поиска същото и за британските граждани в ЕС.

Дни преди новия кръг на преговорите британското правителство публикува законопроект, който отменя върховенството на европейското законодателство.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре