Започна делото срещу българина, блъснал жена в берлинското метро
Пострадалата счупи ръка и глава при нападението
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 13
    0
светослав стойков, германия, дело
Снимка: btvnovinite.bg

В Берлин днес започна процесът срещу Светослав Стойков. Мъжът бе арестуван през декември миналата година, след като ритна в гръб без никаква причина млада жена в метрото. Пострадалата счупи ръка и глава при нападението.

Германската прокуратура обвини българина, ритнал жена в берлинското метроЗаплашва го лишаване от свобода до 10 години

Стойков бе докаран с полицейска охрана и остана през цялото време в стъклена клетка, в която бе само преводачката му от турски.

светослав стойков, германия, дело
Снимка: btvnovinite.bg

В залата присъстваха и шестима роднини на нападателя, които бяха попитани дали са в качеството си на свидетели в съда. Те отрекоха. Съпругата на Стойков не бе сред тях.

Кой е българинът, блъснал жена в берлинското метро? 26-годишният Светослав Стойков e живеел във Варна, преди да замине за Германия, в къщата му отричат да са го виждали

Над 50 журналисти и граждани влязоха да изслушат обвинението, но до него днес не се стигна, тъй като адвокатите настояха съдът да отстрани една от съдебните заседалки. Тя е обвинена в расистки настроения, а като доказателство адвокатите на Стойков прочетоха нейни онлайн коментари и писма до вестници, в които обижда турски граждани. Съдът прие оплакването и обяви, че ще се произнесе по него преди следващото заседание.

Нападатели в берлинското метро

"Подсъдимият е обвинен в нанасяне на тежка телесна повреда. Той е ритнал непозната минувачка в гърба през октомври миналата година, в резултат на което тя е паднала по стълбите и се е наранила. Потърпевшата има травма на главата и счупена ръка", посочи Лиса Яни, говорител на съда.

светослав стойков, германия, дело
Снимка: btvnovinite.bg

Делото ще продължи следващия вторник, а присъда се очаква на 6 юли.

  • 13
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре