Зам.-директорът на СДВР: И в Германия, и у нас се работи по един тертип
По стечение на обстоятелствата комисар Антон Златанов се оказа в Германия по време на нападението в Дортмунд
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Дортмунд
Снимка: EPA

Всички европейски държави работят по единен тертип (при тероризъм – б.ред.): което се прави тук, в Германия, се прави и у нас – що се отнася до организацията на работата. Иначе в Германия се влагат много повече ресурс и технически средства, коментира зам.-директорът на СДВР комисар Антон Златанов.

По стечение на обстоятелствата той е в Германия, когато в Дортмунд беше нападнат автобусът на местния футболен отбор „Борусия”.

В Мюнхен, където тази вечер предстои срещата между „Реал” (Мадрид) и „Байерн”, има засилено полицейско присъствие, но няма натрапчиво или излишно напрежение, свидетелства Златанов.

„Германските колеги гледат много сериозно на работата си, но всички са обединени – гражданите, властите, полицията и медиите не натрапват изрично страх”, каза още той.

"Борусия" Дортмунд: Тази вечер ще играем за всички вас!"Това е най-трудната ситуация, с която клубът трябва да се справя в последните десетилетия", заяви изпълнителният директор Вацке

Заради нападението вчера първият мач от четвъртфиналите на Шампионската лига между „Борусия” и „Монако” беше отложен. Той ще се играе при засилени мерки за сигурност тази вечер и може да го проследите по bTV Action.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре