Заев получи подкрепата на Ердоган за името и за разширяване на търговията
Двете страни ще разширяват икономическото си сътрудничество
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    1
Зоран Заев
Снимка: EPA

Македонският премиер Зоран Заев получи подкрепа от турския президент Реджеп Тайип Ердоган за решаване на спора с Гърция за името на Македония, предаде БТА.

Презиентът Ердоган подкрепи политиката на добросъседство, водена от западната ни съседка. Като по отношение на процеса на решаване на спора с Гърция той коментира, че това е нещо добро за Балканите и за евроатлантическите перспективи на Република Македония.

На срещата бе констатирано, че двете приятелски страни имат потенциал за развитие на икономическото сътрудничество чрез увеличаване на турските инвестиции, както и чрез нови инициативи от страна на Македония.

Македонски анализатор: В Гърция има кръгове, които не ни искат в НАТОМирослав Резински смята, че Атина повдига въпроса за името, за да не се говори за идентичността

Турският президент подкрепи инициативата на премиера Заев за увеличаване на квотите за износ на телешко и агнешко месо в Турция и каза, че ще предаде становището си на турското правителство. Ердоган изрази подкрепа и насърчи турските бизнесмени да инвестират в Македония.

Заев подчерта, че за гражданите на Македония е много важна всяка дейност и инвестиция, която влияе за повишаване на жизнения стандарт и открива нови работни места в Македония. В тази насока той благодари на президента Ердоган за развитието на икономическите отношения, както и за подкрепата на Турция за членство на Македония в НАТО и ЕС.

  • 0
    1
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре