Македонският премиер Зоран Заев получи подкрепа от турския президент Реджеп Тайип Ердоган за решаване на спора с Гърция за името на Македония, предаде БТА.

Презиентът Ердоган подкрепи политиката на добросъседство, водена от западната ни съседка. Като по отношение на процеса на решаване на спора с Гърция той коментира, че това е нещо добро за Балканите и за евроатлантическите перспективи на Република Македония.

На срещата бе констатирано, че двете приятелски страни имат потенциал за развитие на икономическото сътрудничество чрез увеличаване на турските инвестиции, както и чрез нови инициативи от страна на Македония.

Турският президент подкрепи инициативата на премиера Заев за увеличаване на квотите за износ на телешко и агнешко месо в Турция и каза, че ще предаде становището си на турското правителство. Ердоган изрази подкрепа и насърчи турските бизнесмени да инвестират в Македония.

Заев подчерта, че за гражданите на Македония е много важна всяка дейност и инвестиция, която влияе за повишаване на жизнения стандарт и открива нови работни места в Македония. В тази насока той благодари на президента Ердоган за развитието на икономическите отношения, както и за подкрепата на Турция за членство на Македония в НАТО и ЕС.