Задържаните български лекари отново биха се върнали в Босилеград
Организаторите на прегледите настояват Брюксел да вземе отношение
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
лекари, Босилеград

Организаторите на безплатните медицински прегледи от Културно-информационния център в Босилеград настояват и Брюксел да вземе отношение по инцидента със задържането на българските лекари.

Задържаните медици все още се възстановят от преживения стрес. 

Д-р Цветанка Цолова, една от задържаните, казва, че би се върнала отново в Босилеград да преглежда наши сънародници, стига да се намери законен начин.

Български лекари са били държани с часове в полицията в Босилеград (СНИМКИ)Според генералния ни консул в Ниш Едвин Сугарев задържането на лекарите без да им се даде обяснение е недопустимо

„Събраха ни документите като на престъпници. Започнаха да пишат някакви протоколи, с какво се занимаваме, какво носим. След като си приключиха този документ до последната малка буквичка, изведнъж казаха хайде елате сега с нас! И един по един в партизанска редица ни натовариха в полицейска кола. Като гледката, която беше пред културния дом беше потресаваща! Беше обграден с полицаи. Все едно се случва действително нещо чрезвичайно. Едва ли не дрога продаваме. Хората по прозорци, отстрани, спряха да вървят, да продават, всички гледат... Ние като някакви престъпници се почувствахме”, разказва д-р Цолова.

д-р Цветанка Цолова

Тя смята, че лекарите ще забравят горчилката, но й е мъчно за българите, които са потърсили, но не са успели да получат помощ.

Около 50 българи искали да бъдат прегледани от задържаните ни медици в БосилеградОт българското МВнР съобщиха, че Екатерина Захариева е инструктирала посланика ни в Белград Радко Влайков да повдигне въпроса за инцидента пред сръбските власти

Какво се случи в Босилеград на 10 ноември през погледа на д-р Цветанка Цолова гледайте утре в предаването „Тази сутрин”!

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре