Сирийският терорист Джабер Ал Бакр се е самоубил в ареста
Той беше заподозрян в подготвянето на бомбена атака в германската столица Берлин
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 6
    0
Джабер Албакар
Снимка: EPA

Сириецът Джабер Ал Бакр, който бе задържан в Германия по подозрение, че подготвя бомбен атентат, е намерен обесен в килията си от предварителния арест, предаде ДПА.

Според сп. "Шпигел", което се позовава на източници от правоохранителните органи, 22-годишният сириец се е самоубил.

Джабер Ал Бакр бе задържан в понеделник след двудневно издирване, последвало откриването на експлозиви в апартамента му в градчето Кемниц.

Той бе заловен и предаден на полицията от трима сирийски бежанци, които са приветствани като герои, отбелязва ДПА.

Бежанецът, задържал най-търсения мъж в Германия: Не съм геройТерористи като Ал Бакр за мен не са сирийци, нито са хора, казва бежанецът Мохамед и разказва, че отказал пари от атентатора, а полицията го приела насериозно едва след като показал снимки със задържания

По-рано днес ръководителят на контраразузнаването Ханс-Георг Маасен съобщи, че Ал Бакр подготвял атентат тази седмица. Служители на спецслужбите стигнали до извода, че заподозреният се готви да извърши нападение и било взето решение да бъде задържан.

Заподозреният сирийски терорист е задържан в ЛайпцигПолицията издираше 22-годишния Джабер Албакр, след като намери експлозиви в жилището му в близкия град Кемниц

В жилището на 22-годишния Ал Бакр в град Кемниц са открити 1,5 кг експлозив. Миналата седмица той търсил в интернет указания за направа на бомба.

Следователите установиха, че Ал Бакр е свързан с „Ислямска държава”.

  • 6
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре