Третият участник в терористичния атентат на летище "Завентем" е задържан, съобщава белгийският в. „Соар“. Предполага се, че Фейсал Шефу е вербувал терористите и е бил техен водач по време на атентатите. 

Мъжът е задържан е в петък при обиск на кола пред сградата на Федералната прокуратура на Белгия в Брюксел. Той е бил разпознат като третия съучастник в атентата на летище "Завентем" на 22 март от шофьорът на такси, който е закарал терористите на аерогарата.

Снимка: EPA

Белгийската прокуратура потвърди ареста на заподозряния. Вече са му повдигнати обвинения за участие в терористична група и за убийства с терористична цел. 

С помощта на ДНК анализ белгийската полиция вече идентифицира двамата терористи самоубийци на летището – Брахим Бакрауи и Наждин Лахрауи. Въпреки това самоличността на съпровождащият ги човек, който избягал от сградата на летището преди атентата, бе неизвестна досега.

Снимка: Reuters

Фейсал Шефу е

журналист на свободна практика

потвърдиха местни медии. Смята се, че той е бил известен на полицията след сигнали на хуманитарни работници, че е вербувал джихадисти в парк в Брюксел, в непосредствена близост до службата за чужденците, където се подават молби за убежище.

Сега полицията остава да издири един заподозрян помагач на терориста от метрото.