Задържали Елена Поптодорова 3 дни след изчезването на скъпа козметика
Официалната информация от полската полиция сериозно се разминава с казаното от дипломата ни
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    12
Елена Поптодорова
Снимка: Ладислав Цветков

Бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова не е била задържана веднага след инцидента с откраднатата козметика във Варшава, а едва три дни по-късно – това сочат данни на полската полиция, които бяха оповестени днес.

mail
Снимка: bTV

bTV разполага с писмо от варшавската полиция, в което се посочват датите на кражбата и задържането на заподозрения ѝ извършител.

Според полските власти инцидентът със задигната стока от безмитен магазин е станал на 24 февруари.  Поптодорова обаче е била задържана на летището на 27 февруари, след като е установена самоличността ѝ.

Без да се посочва конкретното име на извършителя – защото това би било незаконно разкриване на лична информация според полското законодателство, от полицията добавят, че задържаната жена е признала е вината си, върнала е откраднатата скъпа козметика (на стойност около 700 лв. – б.ред.), и се съгласила да плати глоба.

Елена Поптодорова: Стана нелеп инцидент, нямам проблем да си купувам козметикатаЕкспосланикът е платила глоба заради излизането от безмитната зона и смята случая за приключен

Пред БТА обаче вчера Поптодорова заяви друго – че случаят е приключил още на същия ден.

По думите ѝ тя разглеждала стоки в магазина, но се разсеяла заради телефонно позвъняване. Излязла да проведе разговора си навън, без да си даде сметка, че е взела и козметиката, която гледала.

  • 0
    12
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре