Задържаха двама души, заподозрени, че са дали оръжие на нападателя от летище Орли
Самоличността им за момента не се разкрива
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Нападение, летище Орли
Снимка: БГНЕС

Двама мъже бяха задържани за разпит по подозрение, че са снабдили с пистолет мъжа, който нападна военнослужеща на парижкото летище Орли, съобщи съдебен източник, цитиран от ДПА.

Самоличността на арестуваните не се разкрива.

Нападателят Зиед бен Белгасем беше застрелян при опит да вземе оръжието на военнослужеща на летище Орли в събота, докато викал "Тук съм, за да умра за Аллах".

Трафикът на летището бе спрян за няколко часа след нападението.

Камера показва нападението на парижкото летище "Орли" (ВИДЕО)На записа се вижда как нападателят сграбчва жената през раменете, докато колегата й от патрула се намира по-напред

Според следователите Белгасем, който имал множество криминални прояви, се е радикализирал в затвора.  

Бащата на нападателя отрече синът му да е бил терорист и заяви, че той пиел алкохол и не се молел. "От алкохол и канабис така се случва", каза бащата на Зиед.

При аутопсията е установено, че Зиед бен Белгасем е имал двойно по-високо алкохолно съдържание в кръвта от допустимото за шофиране и освен това е консумирал канабис и кокаин.

Преди да извърши нападението на летището, Белгасем стрелял по полицай на контролен пункт в северното парижко предградие Гарж-ле-Гонес, а след това откраднал кола, припомня БТА.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре