Yahoo тършували в пощите на потребителите си
Компанията е сканирала милиони писма по искане на службите в САЩ
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Яху, Yahoo
Снимка: БГНЕС

Американската компания Yahoo миналата година тайно е изградила по искане на разузнавателните служби на САЩ програма, която претърсва всички имейли на клиентите й за конкретна информация. Програмата може да намери нужната дума или словосъчетание в главното текстово съобщение или в прикачен файл, предаде "Ройтерс".

Компанията е сканирала стотици милиони имейли в акаунти в Yahoo Mail по искане на представители на Агенцията за национална сигурност и на ФБР, заявиха двама бивши служители на Yahoo и трети запознат източник.

Хакерска атака е засегнала 500 млн. потребители на „Яху”От компанията подозират, че хакерите са били „държавно спонсорирани”

Според експерти това е първият известен случай, в който американска интернет компания приема искане на разузнавателна агенция да преглежда всички пристигащи имейли, а не само съхранявани имейли или да сканира малък брой акаунти в реално време.

Не е известно каква информация са търсели разузнавателните служби, а само, че са искали Yahoo да търси определена буквена комбинация. Това може да означава някакъв израз в имейл или приложение, заявиха пожелалите анонимност източници.

"Ройтерс" не може да установи какви данни Yahoo е предала на американските служби и дали изобщо е предала някакви, както и дали разузнавателни агенции са отправяли подобно искане към други доставчици на услугата електронна поща, освен Yahoo.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре