ВВС на САЩ не са уведомили ФБР, че убиецът от Тексас има присъда
Федерален закон забранява да се продава или предоставя оръжие на лице, осъдено за домашно насилие срещу член на семейството или дете
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Тексас
Снимка: Reuters

Военновъздушните сили (ВВС) на САЩ не са изпратили криминалната история на убиеца от Тексас Девин Патрик Кели в Националния център за криминална информация – базата данни на ФБР, както се изисква по закон, предадоха Ройтерс и АФП.

2111492686.jpg

Кели е бивш военнослужещ във ВВС. През през 2012 г. той е бил осъден от военен съд по две обвинения в домашно насилие срещу своята съпруга и доведения си син. Тази информация обаче не е била подадена в базата данни на ФБР, макар правилата на Пентагона изрично да изискват това да се прави в случай на присъда на военнослужещ именно за домашно насилие, посочва АП.

Стрелецът от Тексас изпращал заплашителни есемеси на тъща сиИменно тези семейни отношения очертават вероятния мотив на стрелеца

По силата на федерален закон е забранено да се продава или предоставя оръжие на лице, осъдено за домашно насилие срещу член на семейството или дете, отбелязва Ройтерс.

Президентът на САЩ: Стрелбата в Тексас е проблем с психичното здраве, не с оръжиятаРано е веднага след нападението да се говори за контрол върху оръжията, посочи Тръмп

„Военновъздушните сили проверяват какво е направено с криминалното досие на бившия военнослужещ Девин Патрик Кели след присъдата му за домашно насилие от 2012 г.“, каза говорителка на ВВС.

Тексас
Снимка: Reuters

„ВВС ще направят цялостен преглед на своите бази данни, за да се гарантира, че досиетата за други подобни случаи са предадени коректно в базата данни“, добави тя.

След най-смъртоносната масова стрелба в Тексас, въпросите остават (ОБЗОР)Поредната масова стрелба в Съединените щати отново разгоря дискусията дали законите за притежание на оръжие трябва да бъдат променени

В неделя Кели уби 26 души в църква в Съдърланд Спрингс, щата Тексас. По време на стрелбата в сградата се намирала и неговата тъща.

Използвани са материали на БТА
  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре